Domov Jabloňová

jablonova logo rgbTrvalá péče o seniory s chronickými duševními onemocněními, jako je Alzheimerova choroba a ostatními typy demence, vyžaduje odbornou zdravotní i sociální péči. Proto je ve fázi, kdy postižení vyžadují trvalou pomoc, vhodným řešením pobytová služba v našem domově.

Proč s námiDomov Jabloňová - budova

• Ke klientům přistupujeme nejen se vší odbornou profesionalitou, ale také pochopením a láskou. Respektujeme, že i s těžkým onemocněním je stále osobností se svými potřebami a právy.
  • Pracujeme s moderními metodami péče, jako je bazální stimulace, reminiscence a dalšími, které pomáhají k udržení duševních sil.
  • Vytváříme otevřené prostředí, do nějž včleňujeme také rodinné příslušníky klientů, veřejnost i klienty dalších našich služeb.
  • Náš personál chodí neformálně oblečen a zakládá si na osobním přístupu.
  • Snažíme se o pestré dění v domově, spolupracujeme proto například se zdravotnickými, sociálními a pedagogickými školami, jejichž studenti se věnují našim klientům.
  • Klademe důraz na to, aby styl zařízení připomínal více domov než zdravotnické zařízení.
  • Součástí našeho zařízení je zahrada, speciálně zařízená pro pacienty s těmito typy onemocnění. Pohled na domov s přilehlou zahradou nabízí minutové video.

Jak pomáhámeDomov Jabloňová - retro pokoj slouží seniorům a jejich rodinám

• Poskytujeme stravu a ubytování.
  • Pomáháme při osobní hygieně a zvládání péče o vlastní osobu.
  • Pro klienty pořádáme řadu aktivizačních a terapeutických činností.
  • Zprostředkováváme kontakt se společenským prostředím.
  • Pomáháme při uplatňování práv pacientů a obstarávání osobních záležitostí. Plné znění veřejného závazku najdete zde.

Kdo může o službu žádat

Každý s diagnostikovanou chronickou chorobou se syndromy demence, poruchami paměti a sníženou schopností orientace, jejichž sociální i zdravotní situace vyžaduje stálou pomoc a podporu. Věk žadatelů musí být nad 55 let.

Jak o tuto službu požádáte

Vyplníte žádost o poskytnutí služby a požádáte o vyjádření všeobecného praktického lékaře. Oba formuláře si můžete stáhnout na našem webu, osobně vyzvednout v Domově Jabloňová, nebo můžete požádat telefonicky o zaslání.

Kolik služba stojí

Veškeré informace najdete v aktuálním přehledu úhrad jednotlivých služeb. Řadu úkonů je možné čerpat z příspěvku na péči. S jeho vyřízením vám rádi pomůžeme.

Máte otázkyDomov Jabloňová - bezpečná zahrada

• Zastavte se za námi ve všední dny od  7.30 - 16.00. Najdete nás v Domově Jabloňová na adrese Strmá 26 ve Vsetíně.
  • Prohlídku domova a veškeré informace pro nové zájemce o službu poskytne sociální pracovnice Bc. Lenka Miklová.
  • Pro klienty a jejich rodinné příšlušníky jsou k dispozici vedoucí přímé péče Radka Vévodová  a vedoucí Domova Jabloňová Mgr. Pavlína Novotná.

Co o nás říkají naši klienti

Moje teta celý život pracovala ve škole jako učitelka. Zůstala neprovdána a bezdětná. Bydlela ve svém domku zcela sama. Když se u ní začaly projevovat první potíže, které souvisely s Alzheimerovou nemocí,  snažil jsem se o ni i  přes své pracovní vytížení a dle svých možností starat. Nejdříve teta Marie začala navštěvovat Denní stacionář Zahrada, ale protože se projevy nemoci začaly stupňovat, bylo nutné začít hledat zařízení s celodenní péčí... přečtěte si celý příběh

Chci přispět na práci pro seniory