Nízkoprahový klub Rubikon

rubikon logo rgbRubikon je místem, kde jsou vítáni všichni od 6 do 26 let. Mohou si zde hrát a tvořit, například v hudební dílně či výtvarných workshopech, velký prostor věnujeme také sportu. Mohou u nás také probrat své starosti ve škole či doma a nalézt u nás pochopení i pomoc. O prázdninách společně vyrážíme na výlet či víkend.

Proč s námiRubikon - pomáháme dětem rozvíjet jejich talent a vzdělání

• Základním stavebním kamenem vztahů s klienty služeb je důvěra. Díky ní nás doporučují dál.
  • Rozumíme problémům, s nimiž se děti a mladí denně potýkají, a pomáháme jim je překonávat.
  • Jsme otevření široké věkové skupině, která se učí spolu komunikovat a spolupracovat na společném zájmu.
  • Hledáme oblasti, kde se děti mohou rozvíjet, a vytváříme pro to příležitosti: nabízíme například hudební dílny, rukodělné a sportovní aktivity. Hledáme i jiné cesty, jak se děti mohou dozvědět nové věci a učit se zážitkem: zejména v létě jezdíme na výlety a za různými zážitky.
  • Působíme přímo v lokalitě, kde naši klienti žijí a mají k nám blízko. Přispíváme tak k jejich úspěšnému začlenění do společnosti a budujeme základy jejich spokojeného života v rodině a později i práci.

S čím pomůžemeRubikon - podporujeme děti v začlenění do společnosti. Vystoupení na Valašském záření

• Posílíme sociální dovednosti, jako je zodpovědnost, soběstačnost a spolupráce.
  • Pomáháme se zvládnutím krizových a konfliktních situací doma či ve škole.
  • Snížíme rizika sociálně-patologických jevů.
  • Podpoříme naše děti a mladé v začlenění do společnosti.
  • Motivujeme je, aby rozvíjeli svůj talent a vzdělání.
  • Nabízíme prostor pro realizaci vlastních nápadů.
  • Ukazujeme pozitivní vzorce chování a komunikace. Plné znění veřejného závazku najdete zde.

Co naše služby nezahrnují

Rubikon - organizujeme pro děti odborné přednášky

• Nejsme středisko volného času.
  • Nezajišťujeme hlídání dětí.
  • Nezajišťujeme stravu ani ubytování.
  • Nepůjčujeme vybavení.

Kdo může o tuto službu žádat

Kdokoli ve věku 6 až 26 let. Zájemci o službu nízkoprahového zařízení zde mohou zůstat i v anonymitě.

Jak o tuto službu požádáte

Stačí přijít kdykoli v uvedených časech na adresu klubu: Poschla 988 ve Vsetíně a přítomní pracovníci se s vámi na všem domluví.

Provozní doba

• Pondělí / zavřeno
  • Úterý / 14 – 17,30 hod. (klub pro malé)
  • Středa / 14 – 17 hod. (klub pro velké)
  • Čtvrtek / 14 – 17,30 hod. (do 18:00 hudebna, klub pro malé)
  • Pátek / 14 – 17 hod. (klub pro velké)

Terénní formu služby poskytujeme ve městě Vsetín.

Maximální okamžitá kapacita ambulantní formy služby je 15 klientů na 2 pracovníky. Terénní formu můžeme poskytnout 50 klientům za jeden den.

Kolik služba stojí

Klub je možné navštěvovat zdarma. Jedinou výjimkou, kdy od účastníků požadujeme finanční spoluúčast, jsou výlety, víkendové pobyty a podobně.

Máte otázky

• Nejlepší je, pokud se za námi zastavíte přímo v Rubikonu v uvedených časech. Zavolat nebo napsat můžete také sociální pracovnici Rubikonu Mgr. Adéle Gálové, DiS. / T: 603 728 466,            e: galova@diakonievsetin.cz.
  • Napsat nám můžete i na klubový email: rubikon@diakonievsetin.cz.
  • Jak to u nás vypadá, můžete vidět na tomto videu:

Co o nás říkají naši klienti

Přečtěte si postřehy a reakce dětí a mladých, kteří se účastnili několika našich akcí.

Líbila se mi ukázka zvuků ptáků, domeček, kde se suší ovoce a hadi „naložení“ v lihu. Dobrá byla i hra, jak jsme podle mapy zahrady hledali samolepky a přitom jsme tu zahradu poznávali. Nejlepší ale bylo povídání o netopýrech. Vůbec jsem nevěděl, že netopýři můžou bydlet i ve stromech. Myslel jsem, že žijou jenom ve skalách. To pro mě byla novinka.“ V centru Veronica v Hostětíně.

Další z našich klientů hodnotil návštěvu ve vsetínské firmě Rozvaděče Vsetín s.ro., : „Nejvíc se mi líbilo, že jsme si mohli zkusit šroubovat, stahovat kabely, cvakat drátky, projeli jsme se ve velkém výtahu - a dostali bonbóny.“ Musíme uznat, že děti byly z návštěvy a zapojení do provozu firmy tak nadšené, že jsme ani nevěřili vlastním uším, když jsme od několika z nich slyšeli: „Tady budu taky pracovat!

Chci přispět na práci v rodinách s dětmi