Vsetínské děti uložily broučky k zimnímu spánku

4. října 2022

Velké oblibě se na Vsetíně těší tradiční podzimní uspávání broučků. Akci, kterou jsme připravili už po sedmnácté v řadě, odstartovala v pátek 30. září před Městským úřadem Vsetín.

Vsetínské děti uložily broučky k zimnímu spánku
4. října 2022 - Vsetínské děti uložily broučky k zimnímu spánku

O malování na obličej je vždy veliký zájemTZ_Vsetínské děti uložily broučky k zimnímu spánku.pdf

Výchozím bodem bylo opět prostranství u vsetínské radnice. Tady byly od půl šesté pro malé účastníky připravené výtvarné dílny, v nichž si mohli vyrobit například vlastní tykadla, krovky nebo si nechat namalovat broučkovsky obličej. O hodinu později, tedy o půl sedmé večer, pak začal hlavní program Broučků, kterým dětské i dospělácké návštěvníky provedl brouček Honza.

Při správné „broučkiádě“ nemohly samozřejmě chybět ani známé písničky z příběhů Včelích medvídků, organizátoři také hodnotili nejkrásnější kostýmy a ručně vyráběné lampičky. Odměnou byla – jak také jinak – kniha Broučci od Jana Karafiáta.

S padající tmou se pak broučci a berušky vydali na procházku s lampiony do Panské zahrady, kde mohli cestou nahlédnout do chaloupky broučků. Na cestu jim posvítil ohňostroj odpálený od vsetínského zámku na Horním městě.

Písničky Včelích medvídků zazpíval pěvecký sbor GaudeamusVsetínské setkání berušek a broučků je připomínkou knihy Broučci Jana Karafiáta, který v letech 1875 až 1895 působil ve Velké Lhotě na Valašsku jako farář Českobratrské církve evangelické.

Záštitu nad akcí Broučci převzal starosta Města Vsetína Mgr. Ing. Jiří Růžička.

Za podporu akce děkuje Diakonie Vsetín těmto firmám a společnostem: CZ TOP TRADE, s.r.o. - hlavní partner, dále ADK Vsetín, Alcedo - středisko volného času a plavecká škola Vsetín, IPK Vsetín - prodej a servis počítačů, IRISA výrobní družstvo, Muzeum regionu Valašsko, ROBE lighting s.r.o, Tespora profi s.r.o.

Mediální partneři: ANNA inzertní noviny Valašska, OSA, Valašský deník a Vsetínské noviny.