Šumný Vsetín letos představuje Sídliště a Pomoc ve městě

7. listopadu 2017

Celkem 45 fotografů se zapojilo do letošního ročníku fotosoutěže Šumný Vsetín. Soutěžící zaslali přes dvě stovky snímků, z nichž odborná porota vybrala 67 fotografií tvořících výstavu, kterou si můžete prohlédnout ve vestibulu kina Vatra až do 4. prosince 2017.

Šumný Vsetín letos představuje Sídliště a Pomoc ve městě
7. listopadu 2017 - Šumný Vsetín letos představuje Sídliště a Pomoc ve městě

TZ Šumný Vsetín 2017.pdf

V pátek 3. listopadu proběhla ve vestibulu kina Vatra slavnostní vernisáž výstavy ŠUMNÝ VSETÍN. Dvanáctý ročník fotosoutěže, který pořádá vsetínská Diakonie ve spolupráci s dalšími partnery, tentokrát nabízí pohled na vsetínská sídliště a pomoc ve městě.

V odborné porotě zasedli pánové Robert Goláň, Pavel Bartoň a Jan HrubýV čele odborné poroty zasedl zkušený fotograf Robert Goláň, který je rovněž patronem soutěže, spolu s Janem Hrubým z Fotoklubu Vsetín a Pavlem Bartoněm, ředitelem Alceda Vsetín. Do soutěže se letos zapojilo rekordních 31 dětí a 14 dospělých. Hlavní zásluhu na velkém počtu soutěžících dětí mají pedagogové, kteří nelitovali svého času a vydali se spolu s dětmi do ulic Vsetína. Silné zastoupení měly děti ze Střední školy Kostka, ze Základní školy Ohrada a Základní školy Integra Vsetín.

Ocenění soutěžících

Při slavnostní vernisáži proběhlo i ocenění nejúspěšnějších fotografů. Desítka fotografů si tak domů odnášela Diplom či Čestné uznání a věcné ceny.

V kategorii děti do 15 let se na 1. místě umístil Martin Nerodil ze ZŠ Ohrada, 2. místo obsadila Radka Vodáková ze ZŠ Rokytnice a 3. místo obsadila Viktorie Divínová ze SŠ Kostka.

Čestné uznání poroty si odnesli tři chlapci: Matyáš Kohout ze ZŠ Ohrada, Erik Kandrač ze ZŠ Turkmenská a Jiří Dančák ze ZŠ Ohrada.

Do soutěže se zapojilo 31 dětíV kategorii dospělých udělila odborná porota pouze 1. a 2. místo. První místo obsadila Lucie Tydlačková, druhé místo patří Lence Novotné.

Čestná uznání poroty si odnesl František Novotný a Oto Kursa.

Vernisáž obohatilo taneční vystoupení děvčat vystupujících pod vedením Gábiny Pačanové, které představilo klasický romský tanec.

Partneři soutěže: Alcedo Vsetín, Dům kultury Vsetín, Fotoklub Vsetín, Quantum Solidum CZ, VaK

Mediální partneři: Valašský deník, Vsetínské noviny