Pátek 6. října patřil na Vsetíně broučkům a beruškám

9. října 2017

Oblíbenou regionální akci, jejíž 12. ročník zorganizovala vsetínská Diakonie, navštívily stovky malých broučků a berušek.

Pátek 6. října patřil na Vsetíně broučkům a beruškám
9. října 2017 - Pátek 6. října patřil na Vsetíně broučkům a beruškám

TZ Broučci 2017 .pdf

Přestože páteční počasí bylo velice vrtkavé, už hodinu před oficiálním programem si našli broučkové a berušky cestu k tvořivým dílnám. Spolu s pracovnicemi Diakonie vyráběli krovky, tykadla nebo si nechali broučkovsky namalovat obličej. Připravený program od 18,30 hodin nabídl krátké vyprávění z knihy Broučci Jana Karafiáta i společné zpívání s dětmi ze Základní školy Trávníky, pod taktovkou paní učitelky Sabiny Ottové. Přítomné děti i jejich rodiče a prarodiče pozdravil Jiří Růžička, starosta města Vsetína. Z jeho rukou si převzaly knížku „Broučci“ děti s nejkrásnějšími kostýmy a ručně vyráběnými lampičkami.Malování na obličej mají malé berušky moc rády

Poté se broučkové a berušky vydali na cestu Panskou zahradou, kde mohli nahlédnout do Broučkovy chaloupky. Své putování ukončili u vsetínského zámku, kde byl připraven závěrečný ohňostroj. Zájemci mohli využít možnosti navštívit zámeckou věž, která byla pro tuto příležitost zpřístupněna.

Fotogalerie Regionální televize zde.

Děkujeme za podporu všem firmám a společnostem, díky nimž se může akce opakovaně uskutečnit. Letos se na její podpoře podílely firmy a společnosti: CZ TOP TRADE, s.r.o., ADK Vsetín, Alcedo Vsetín, IPK Vsetín, IRISA, v. d., Město Vsetín,  Muzeum regionu Valašsko, ROBE lighting  s.r.o., Řeznictví a uzenářství Jan Černocký a Tespora profi,s.r.o.

Mediální partneři akce: OSA, Rádio Blaník, Reklamní zpravodaj ANNA, Valašský deník a Vsetínské noviny.