Domov Vyhlídka

Vyhlidka logo rgb webSnažíme se vytvářet domov s rodinnou atmosférou, ve kterém se lidé navzájem respektují. Při celodenní péči o seniory vycházíme z jejich dřívějších zvyklostí a přání. Využíváme své patnáctileté zkušenosti s péčí o seniory. Sledujeme nejnovější odborné trendy a zvyšujeme svou profesionalitu.

Na každém patře najdete společenskou místnost s kuchyňkou

Proč s námi

• Snažíme se, aby se klienti v domově cítili jako doma. Jednotlivé pokoje jsme barevně vymalovali, vytapetovali a vybavili nábytkem, který je pro domácí prostředí běžný. Vítáme však, když si dovybavíte pokoj svým původním nábytkem a věcmi, na které jste byli z domova zvyklí a měli je rádi.
  • Náš pečující personál je plně kvalifikovaný. Vzájemně spolupracuje, při jejich práci uvidíte souhru. Používají neformální oblečení.
  • Na každém patře najdete společenskou místnost s přilehlou kuchyňkou. Slouží nejen jako jídelny, ale také pro společné setkávání a aktivity.
  • K dispozici máme i rozlehlou zahradu, kde mohou klienti při pěkném počasí pobývat a v létě se těšit z úrody ovocných stromů nebo z pasoucích se oveček.
  • Vstup do budovy i všechny prostory jsou bezbariérové. Budova je vybavena lůžkovým výtahem.

S čím pomůžeme

• Klientům poskytneme stravu a ubytování.
  • Pomáháme při zvládání péče o vlastní osobu, včetně hygieny.
  • Zprostředkováváme kontakt se společenským prostředím a nabízíme četné aktivizační i terapeutické činnosti.
  • Pomáháme při uplatňování práv a obstarávání osobních záležitostí. Plné znění veřejného závazku najdete zde.

Součástí domova je přilehlá zahrada pro příjemné posezení s výhledem na naše pasoucí se beránky Co naše služby nezahrnují

Nemůžeme uspokojit požadavky na odbornou péči lidem, kteří potřebují služby specializovaného zdravotního nebo sociálního zařízení.

Kdo může o tuto službu žádat

Senioři nad 65 let, kteří pro svoji nemoc, zdravotní postižení či ztrátu soběstačnosti nemohou dále zůstat ve svém domácím prostředí ani s pomocí terénních služeb a podpory blízkých.

Jak o tuto službu požádáte

Vyplníte žádost o poskytnutí služby a požádáte o vyjádření všeobecného praktického lékaře. Oba formuláře si můžete stáhnout na našem webu, osobně vyzvednout v Domově Vyhlídka, nebo můžete požádat telefonicky o zaslání. Pokud je kapacita domova naplněna, žádost je zařazena do evidence žadatelů.

Kolik služba stojí

Veškeré informace najdete v aktuálním přehledu úhrad jednotlivých služeb. Řadu úkonů je možné čerpat z příspěvku na péči. S jeho vyřízením vám rádi pomůžeme.

Máte otázky

• Zastavte se za námi ve všední dny od  7.30 - 16.00. Najdete nás v Domově Vyhlídka na adrese Strmá 26 ve Vsetíně.
  • Prohlídku domova a veškeré informace pro nové zájemce o službu poskytne sociální pracovnice Bc. Lenka Miklová.
  • Pro klienty a jejich rodinné příšlušníky je k dispozici vedoucí Domova Vyhlídka Mgr. Pavlína Novotná.

Co o Vyhlídce říkají naši klienti

Vyhlídku začínáme obsazovat prvními obyvateli teprve nyní, v listopadu 2018. Až se více zabydlíme, napíšeme Vám, co o Vyhlídce naši klienti říkají... :-).

Chci přispět na práci pro seniory