Služby pro rodiny s dětmi Mozaika

mozaika logo rgbPomáháme rodinám, které žijí v sociálně nepříznivých podmínkách, překonat potíže a rizika této situace. Přispíváme k jejich úspěšnému zařazení v životě a podporujeme je při výchově a vzdělávání dětí. Řešíme s nimi řadu závažných situací a hledáme cesty k jejich zvládnutí.

Proč s námiMozaika - pomáháme rodičům při výchově a vzdělávání dětí

• Rozumíme situaci v našem regionu a s mnoha rodinami budujeme dlouhodobé vztahy, založené na důvěře.
  • Pro rodiny klientů zprostředkováváme nabídku doučování pro základní školy a učňovské obory.
  • Pracujeme přímo v terénu v jednotlivých rodinách a současně také ve školách, kde máme svého sociálního pracovníka. Pomáháme tak ke komplexnímu řešení rodinné situace a zvládnutí komunikace doma i ve škole.

S čím pomůžeme

• Podporujeme rodiny v samostatném zajišťování péče o děti i domácnost. Vedeme je k náležitému hospodaření s financemi i bezproblémovému občanskému soužití.
  • Seznamujeme je s využitím pomáhajících a odborných institucí, jako jsou rodinné poradny a školská zařízení.
  • Pomáháme v uplatňování práv a zájmů při jednáních s úřady, lékaři apod.
  • Usilujeme o integraci na trhu práce. Plné znění veřejného závazku najdete zde.

Co naše služby nezahrnujíMozaika - pracujeme v jednotlivých rodinách a současně také ve školách, kde máme svého sociálního pracovníka

• Nezajišťujeme hlídání dětí.
  • Nejsme doučovací agentura.
  • Nejsme specializované poradenské zařízení.
  • Neposkytujeme odborné dluhové poradenství, nabízíme jen základní orientaci v dluhové problematice.

Kdo může o tuto službu žádat

Služby jsou poskytovány rodinám žijícím ve Vsetíně a blízkém okolí.

Jak o služby požádat

Osobně se dostavite do kanceláře služby (Smetanova 1484, Vsetín, 7. patro) v provozních hodinách:

Ambulantní forma poskytování:

• Pondělí       9:00 – 11:00
  • Úterý          9:00 – 11:00
  • Středa        9:00 – 11:00
  • Čtvrtek       9:00 – 11:00
  • Pátek          9:00 – 11:00

Terénní forma poskytování:

• Pondělí            7:00 – 18:00
  • Úterý               7:00 – 18:00
  • Středa             7:00 – 18:00
  • Čtvrtek            7:00 – 18:00
  • Pátek               7:00 – 16:00

S našimi pracovníky je možné se dohodnout také na jiný čas, například si telefonicky či emailem domluvit osobní schůzku s vedoucí Mozaiky Mgr. Denisou Machálkovou

Kolik naše služby stojí

Veškeré naše služby v Mozaice jsou zdarma.

Máte otázky

Zeptejte se našich pracovníků. Veřejnosti je k dispozici vedoucí Mozaiky Mgr. Denisa Machálková.

Co o nás říkají naši klienti

Zapsali jsme pro vás příběh jedné konkrétní klientské rodiny, díky němuž si dokážete lépe představit naši činnost.

Novákovi mají 4 děti. S Mozaikou spolupracují delší dobu a díky společné práci se podařilo rodině a dětem zásadně změnit život k lepšímu. Vše začalo pomocí rodičům se vzděláváním dětí. Pracovníci podporovali rodiče v tom, aby u nich vzniklo prostředí pro přípravu dětí do školy a zároveň aby jim s přípravou dokázali co nejvíce pomoci... přečtěte si více.

Chci přispět na práci v rodinách s dětmi