Zveme na Dobročinnou aukci s hercem a stand-up komikem Tomášem Měcháčkem

13. října 2021

„Už podruhé budu mít tu čest licitovat pro Diakonii Vsetín. Moc se těším a věřím, že i tentokrát vybereme rekordní částku. Uvidíme se tam. Dražení zdar!“ vzkazuje na Vsetín herec TOMÁŠ MĚCHÁČEK. Dobročinná aukce, která proběhne v pátek 5. 11. 2021 na vsetínském zámku, nabídne čtyřicet dražebních položek s užitnými i uměleckými předměty. Výtěžek podpoří rozšíření prostor Denního stacionáře ZAHRADA pro seniory, kteří trpí poruchami paměti.

Zveme na Dobročinnou aukci s hercem a stand-up komikem Tomášem Měcháčkem
13. října 2021 - Zveme na Dobročinnou aukci s hercem a stand-up komikem Tomášem Měcháčkem

TZ Dobročinná aukce 2022.pdf

„Během posledních tří let se natolik zvýšil počet zájemců o pobyt v Denním stacionáři Zahrada, že se aktuálně pohybujeme na horní hranici kapacity našich prostor. Rozšíření je nezbytností, abychom mohli nabídnou prostory odpovídající kvality pro všechny klienty stacionáře,“ říká ředitel Diakonie Vsetín Dan Žárský. „Dobročinnou aukci vnímám jako setkání lidí dobré vůle, kteří chtějí podpořit sociální práci na Valašsku. A my se na oplátku snažíme připravit akci, kde se dražitelé pobaví, zažijí jedinečnou atmosféru a radost z dobře vynaložených peněz,“ doplnil Dan Žárský.

Dobročinná aukce nabídne originální předměty, které darovali umělci, regionální tvůrci i klienti služeb Diakonie Vsetín. Dražitelé mohou získat jedinečné dárky pro své blízké nebo si je pořídit jako investici. “Mezi takové předměty patří například unikátní kolekce dvou sklenic na whisky Cubism z uranového skla od jednoho z nejznámějších českých designérů Ronyho Plesla, šachová figurka pěšce z litého bronzu od akademického sochaře Otmara Olivy nebo obraz Krajina od akademického malíře Miroslava Adámka,přibližuje Jana Najtová z Diakonie Vsetín.

Regionální umělci darovali do aukce například Dětskou patchworkovou deku Radost nebo cínovaný šperk Pohlazení (sada náušnic a náhrdelníku s říční perlou). Aukce nabídne i obraz Strašidýlko od nedávno zesnulého Františka Segrada.

Díla našich klientů jsou nápaditá. Obyvatelé Domova Vyhlídka dodali do aukce Tašky, které propojují generace, protože vznikly spoluprací tří generací v době lockdownu. Zapamatováček - sešit s originálním obalem - vyrobili senioři navštěvující Denní stacionář ZAHRADA. Sami mají potíže s pamětí a tímto chtějí pomoci ostatním, aby nezapomínali na věci, které jsou pro ně důležité,“ uvedla Jana Najtová.

Mramorový sál vsetínského zámku se promění v aukční síň v pátek 5. listopadu od 17 hodin. Už zakoupením vstupenky v hodnotě 150 Kč návštěvníci přispějí do dobročinné aukce.

Partner akce: Nadační fond SVĚT OKEN

Spolupracující organizace: Muzeum regionu Valašsko, p.o.

Mediální partneři: OSA, Valašský deník, Vsetínské noviny, Reklamní zpravodaj ANNA, Regionální televize.

Prosíme, abyste sebou na dobročinnou aukci měli některý z dokladů bezinfekčnosti… doklad o aplikaci očkování proti covidu-19, přičemž od poslední dávky vakcíny musí uplynout nejméně 14 dní nebo negativní RT- PCR test starý nejvýše 72 hodin nebo negativní RAT antigenní test starý nejvýše 24 hodin nebo prodělání laboratorně potvrzeného onemocnění covidem -19 v době ne delší než 180 dnů přede dnem konání akce. Děkujeme.