Žáci vsetínské ZUŠ se uměním dotýkali srdcí i vzpomínek seniorů Domova Harmonie

13. února 2017

"Vzpomínala jsem, jak náš syn chodil do houslí. Doprovázela jsem ho, ale on nechtěl, abych ho poslouchala. Tak jsem se tajně krčila u plotu, aby mě neviděl, a poslouchala skryta pod okny školy," právě takové vzpomínky vyvolal u paní Marie Novoroční koncert, který pro seniory Domova Harmonie připravila vsetínská Základní umělecká škola.

Žáci vsetínské ZUŠ se uměním dotýkali srdcí i vzpomínek seniorů Domova Harmonie
13. února 2017 - Žáci vsetínské ZUŠ se uměním dotýkali srdcí i vzpomínek seniorů Domova Harmonie

Ve čtvrtek 19. ledna se k Novoročnímu koncertu sešlo v hlavním sále Domova Harmonie přes třicet posluchačů. Většina přímo z domova, ale nechyběli ani návštěvníci z řad veřejnosti. „Tomuto okamžiku předcházela nabídka paní Veroniky Lelkové, zástupkyně ředitele ZUŠ Vsetín, uspořádat pro klienty Domova Harmonie vystoupení žáků umělecké školy. Poté, co si prohlédla prostory určené k akci a zajásala nad místním klavírem, už nic nebránilo konkrétní domluvě o termínu a času vystoupení,“ popsala Jitka Adámková, vedoucí Domova Harmonie.

Vystoupení žáků ZUŠ Vsetín v Domově Harmonie

O čtvrté hodině odpolední Novoroční koncert započal. Skladby klasických autorů na klavír, housle či klarinety se střídaly se zpěvem a literárně-dramatickým vystoupením. Velký úspěch sklidily žákyně tanečního oboru, které zatančily i na špičkách! Bohatý hodinový program ukončili žáci výtvarného oboru, kteří připravili pro seniory domova dárečky - keramická srdéčka, k nimž přidali i přání všeho dobrého v nadcházejícím roce 2017.

„Koncert měl velký úspěch! Vystoupení byla opravdu krásná a pestrá. Balet na špičkách byl prostě výjimečný - něco takového je možné vidět hlavně v divadle, kam se většina našich uživatelů už nedostane. Nadto senioři odcházeli s dárečkem a milým přáním…Vystoupení žáků vyvolalo i řadu vzpomínek na své vlastní děti a jejich studium v Základní umělecké škole. Vytvořilo tak příležitost k dalšímu společnému sdílení a vyprávění,“ sdělila Jitka Adámková a dodala: „Jménem svým a Diakonie Vsetín velice děkuji paní Lelkové a žákům i s jejich učiteli, že naše seniory potěšili krásně nacvičeným vystoupením. Věříme, že se i do budoucna můžeme těšit na další spolupráci a silné zážitky.“