6. září 2017

Domov Harmonie hostil setkání Výboru pro nevládní organizace a neziskový sektor zastupitelstva Zlínského kraje a zástupců neziskových organizací vsetínska.

Na Domě Harmonie se jednalo o zlepšení podmínek pro činnost neziskovek ve Zlínském kraji
6. září 2017 - Na Domově Harmonie se jednalo o zlepšení podmínek pro činnost neziskovek ve Zlínském kraji

Členové Výboru pro nevládní organizace a neziskový sektor zastupitelstva Zlínského kraje jednali na svém třetím výjezdním zasedání v prostorách Domova Harmonie Diakonie Vsetín. Vedle dotačního systému Fondu Zlínského kraje projednávali také složení pracovní skupiny pro přípravu Strategie rozvoje neziskových organizací ve Zlínském kraji a financování střešních neziskových organizací. Jednání se vedle členů komise účastnila také radní pro sociální oblast Zlínského kraje Michaela Bláhová. Po ukončení jednání výboru se členové výboru, již za účasti starosty města Vsetín Jiřího Růžičky, setkali na neformálním setkání s přibližně patnácti zástupci neziskovek vsetínska. Na tomto setkání se vedle představení činnosti jednotlivých organizací hovořilo o návrzích na zlepšení podmínek pro činnost neziskovek ve Zlínském kraji, které byly pečlivě zaznamenávány tajemnicí výboru. Zazněly zde také slova oceňující vstřícnost zaměstnanců Zlínského kraje při osobních jednáních. Jednání byla ukončena o půl šesté prohlídkou nedávno rekonstruovaného Domova Harmonie.