Hokejová šedesátka pro Diakonii Vsetín

25. května 2023

Gól za stovku, společný projekt VHK ROBE Vsetín a Diakonie Vsetín, úspěšně běžel během minulé sezony. Jeho princip byl známý: za každý vstřelený gól VHK v loňské sezoně poslal klub na podporu Diakonie sto korun. Zapojit se mohli i fanoušci, a to zakoupením charitativní stužky ze žlutých tkaniček nebo přispěním na dárcovský účet. Celkem se vysbíralo krásných 60.700 korun!, které Diakonie Vsetín využije na rozšíření prostor Denního stacionáře Zahrada. Ve středu 24. května hokejisté VHK osobně navštívili Denní stacionář Zahrada vsetínské Diakonie, aby slavnostně uzavřeli tento projekt.

Hokejová šedesátka pro Diakonii Vsetín
25. května 2023 - Hokejová šedesátka pro Diakonii Vsetín

Tváří projektu se stal Luboš RobTváří dosud ojedinělého projektu, který odstartoval v listopadu loňského roku, se stal vnuk legendárního českého hokejisty, člena Síně slávy českého hokeje, mistra světa, držitele Stanleyova poháru Jaroslava Pouzara a současný útočník Valašského hokejového klubu ROBE Vsetín patřící k nejproduktivnějším hráčům týmu – Luboš Rob. „To, že jsem se stal tváří projektu, navíc tak významného a nanejvýš potřebného, je moje premiéra. Nabídku jsem přijal velmi rád a s pokorou. Vnímám, že hokej a práce Diakonie je důležitou vsetínskou součástí. Proto jsem rád, když můžeme jako hokejisté pomáhat nejen radostí na ledě. Například, jako v tomto případě, přispěním na rozšíření prostor Denního stacionáře Zahrada. Pokud bude projekt pokračovat, doufám, že se nám v nové sezoně podaří vstřelit víc gólů, a tak získat víc peněz na podporu dobré věci,“ vyjádřil se Luboš Rob, s nímž mezi uživatele stacionáře přišli také Ondřej Smetana a kapitán Vít Jonák.

Pro hokejisty jsme upekli frgály a nazdobili je logem a názvem klubuKlienti Denního stacionáře Zahrada se na, v pořadí už druhé, setkání se vsetínskými hokejisty moc těšili. A aby je náležitě uvítali, natrénovali si vsetínskou hokejovou hymnu. Při vstupu do klubovny se tak Rob, Jonák a Smetana cítili, jako na zimáku Na Lapači. Klubovnou totiž znělo ono hromové: Vstávajte ogaři, bitva začíná, nad hlavú vlaje nám prapor Vsetína… „Nešlo však o jediné překvapení, které jsme našim milým hostům připravili. Upekli jsme jim frgály a nazdobili je logem a názvem klubu,“ líčí aktivizační pracovnice Denního stacionáře Zahrada Marie Dlabajová.

Součástí programu milého setkání byla také půlhodinka otázek seniorů na přítomné hokejové bardy. Zazněl například dotaz na to, jak dlouho vydrží jedna hokejka, jestli mají hráči jinou hokejku na trénink a jinou na zápas, zda chodí fandit i jejich manželky a podobně. Hokejisté nezůstali, stejně jako na ledě, nikomu nic dlužni a na vše, co chtěli senioři vědět, odpověděli. Na závěr besedy pak všem popřáli pevné zdraví i příjemné chvíle ve stacionáři. Jim pak na oplátku uživatelka stacionáře Marie Kvasničková za všechny a všem vsetínským hokejistům vzkázala a popřála: „Buďte zdraví, trénujte a vyhrávejte.“

Celková darovaná částka činí 60.700 korun. Do besedy při slavnostním setkání se zapojil i ředitel vsetínské Diakonie Dan Žárský. „Gratulujeme klubu k úspěšné sezóně! Je nám ctí, že jsme mohli navázat spolupráci s projektem na podporu seniorů Denního stacionáře, který přinesl tak krásný výsledek! Děkujeme celému klubu a fanouškům za ochotu zapojit se. Věříme, že i pro hráče měla spolupráce jak občanský, tak sociální rozměr. Ukázalo se, že se na sebe myslíme, že si neřešíme jen své hry a zájmy, ať už v hokeji nebo v sociálu, že se dokážeme propojit. Budu se těšit na další spolupráci,“ pověděl Dan Žárský.

Celková darovaná částka činí 60.700 korun. Z toho polovina sumy je od fanoušků z prodeje žlutých tkaniček ve Fanshopu, třetina od klubu za všechny vstřelené góly VHK a zbytek dar od tváře projektu Luboše Roba a také jeho otce Luboše Roba st., který chtěl rovněž přispět rukou k dílu. Všechny finanční prostředky využije Diakonie na zvětšení prostor Denního stacionáře, který slouží seniorům s poruchami paměti a orientace. Rozšíří se jednak denní místnost, ale i zázemí, kde vznikne zelená terasa.