Foťte s Diakonií Šumný Vsetín

1. června 2017

Diakonie Vsetín vyhlašuje 12. ročník fotosoutěže Šumný Vsetín. K zapojení zve širokou veřejnost, děti základních škol a studenty SŠ a SOU. Zvláště pro ně připravila novinku - ta spočívá v možnosti zaslat soutěžní snímky přes mobilní aplikaci Instagram. Fotografickými tématy letošního ročníku jsou: Sídliště ve městě a Pomoc ve městě.

Foťte s Diakonií Šumný Vsetín
1. června 2017 - Foťte s Diakonií Šumný Vsetín

TZ Foťte s Diakonií Šumný Vsetín .pdf

Podmínky soutěže

• Soutěžní fotografie musí zachycovat město Vsetín,
  • soutěžní fotografie můžete zaslat elektronicky nebo přes aplikaci Instagram,
  • soutěžní fotografie (max. 10 ks) musí být zaslány do 19. 10. 2017,
  • soutěží se ve dvou kategoriích: a.) děti do 15 let a b.) ostatní nad 15 let,
  • odborná komise v čele s fotografem Robertem Goláněm vyhodnotí nejlepší snímky,
  • fotografie soutěžících budou vystaveny v prostorách vestibulu kina Vatra od 4.11. - 4. 12. 2017,
  • vernisáž proběhne 3. 11. 2017 v 15.30 hodin,
  • vítězové soutěže, kteří se umístili na 1. - 3. místě v obou věkových kategoriích, budou odměněni věcnými cenami.

Informace pro zaslání soutěžních fotografií

Zaslání elektronicky

• Zaslané fotografie musí mít parametry: maximálně 2000px na delší straně; rozlišení 300 dpi; max. velikost 2 MB,
  • soutěžní fotografie na CD  musí být zaslány na adresu Diakonie ČCE – středisko Vsetín, Smetanova 1484, 755 01 Vsetín – na obálku napsat: Šumný Vsetín 2017; či mailem na adresu: vodakova.vsetin@diakonie.cz (vždy uveďte: jméno, příjmení, věk a telefon nebo mail a v jaké věkové kategorii soutěžíte).

Zaslání přes Instagram

• Sleduj @diakonievsetin na Instagramu,
  • vyber si soutěžní téma: Sídliště ve městě nebo Pomoc ve městě a foť,
  • fotku postni na svůj veřejný Instagramový profil s hashtagem - děcka do 15 let:  #sumnyvsetin15; ostatní nad 15 let: #sumnyvsetin a označ nás jako @diakonievsetin
  • fotky vyhodnotí odborná porota – Robert Goláň, Jan Hrubý, Pavel Bartoň,
  • sbírej lajky u svých fotek, protože udělíme i cenu veřejnosti,
  • nejlepší fotky vystavíme a oceníme na vernisáži ve vestibulu kina Vatra 3.11.2017,
  • na vernisáž přijď i ty! Možná nedostaneš cenu, ale najdeš tady svoji fotku!

Chceš vědět víc? Zavolej Martě Vodákové.

"Fotografické soutěže Šumný Vsetín se s žáky účastníme už několik let. Když se zpětně ohlížím a zamýšlím se nad tématy, která byla vyhlášena, jde vždy o inspirativní a zajímavé náměty, jak se děti mohou netradičně podávat na své krásné město Vsetín. Jaroslava Ševčíková

Školy nejsou uzavřené skleníky uprostřed ničeho, nebo by aspoň neměly být, školy jsou a musí být součástí města, komunity, ve které stojí... a vést své žáky k tomu, aby chodili městem s očima otevřenýma. Myslím, že to posiluje pozitivní vztah k městu, to objevování krásy a netradičních a nevšedních pohledů přes hledáček fotoaparátu na zajímavá místa nebo situace a události. Letošní téma "Sídliště ve městě" je pro naši sídlištní školu "jak dělané"... a také téma "Pomoc ve městě" je nádherné.
Těší mě také, že na pořízení fotografií je tolik času... děti mohou chodit městem a rozhlížet se, přemýšlet...ono nakonec nejde jen o ty finální fotografie, ale hlavně o sbírání zážitků, pocitů a prožitků, a tím budování vztahu k městu i jeho obyvatelům.
Pamatuji si výrazně na téma "Světlo ve městě". Jedna z mých žákyň tehdy řekla, že jejím světlem ve Vsetíně je její malá sestřička... to byla nádherná úvaha, o které bych se nedozvěděla, kdybych s žáky do soutěže nešla.
Díky této soutěži žáci objevují... každý něco jiného, někdo pro ostatní, jiní pro sebe, ale vždy je to obohacující. Mám také ráda vyhodnocení akce a vernisáž - jsou to okamžiky úžasného sdílení a společných chvilek. Prostě myslím, že mě i mé žáky tato soutěž těší a přináší nám radost, takže do ní půjdeme i letos."

PhDr. Jaroslava Ševčíková