Aktuálně z Diakonie Vsetín: obklopuje nás vaše pomoc! Děkujeme!

30. března 2020

Už během prvních týdnů nouzového stavu v ČR jsme zažili v Diakonii Vsetín obrovskou vlnu solidarity a pomoci! Děkujeme vám všem, kteří jste se zapojili a podpořili jste nás všemi možnými způsoby!

Aktuálně z Diakonie Vsetín: obklopuje nás vaše pomoc! Děkujeme!
30. března 2020 - Aktuálně z Diakonie Vsetín: obklopuje nás vaše pomoc! Děkujeme!

Nahlédněte do našeho facebookového deníku a

POZNEJTE NAŠE HRDINY!

První ušitá rouška v Mozaice

17.3. 2020 / Děkujeme firmě Dekor interiér za látku na šití roušek a Austin Detonator za 10 l dezinfekce, kterou si dnes odvezeme na domovy. Děkujeme Lékárně v Karolince a paní Haně Ptáčkové, že nám v přetlaku žádostí vyšla vstříc a okamžitě nám dodala Paraleny a vitamín C pro naše seniory na domovech! A děkujeme i našim pracovnicím z Mozaiky, že se rozhodly (po pozastavení služby) hlídat děti našich pečovatelek, které mají služby na domovech pro seniory. Nadto se další kolegyně z Mozaiky a Pramínku vrhly do šití roušek!

Jaká látka bude na roušky nejkrásnější

19.3.2020 / Do šití roušek pro pečovatelky našich domovů se dala spousta našich přátel i se svými dětmi! DĚKUJEME, vzkazují z Domova Jabloňová, Vyhlídka a Harmonie!
....o víkendu nemá být moc pěkné počasí....nechcete zkusit ušít pár roušek?

Skauti nám poslali 30 roušek

19.3. 2020 / Právě jsme obdrželi přes Město Vsetín 30 roušek od skautů a dalších dvacet od paní Fendrychové ze Sychrova - DĚKUJEME jste nejlepší!!! Také děkujeme Zlínskému kraji za dodání 250 ks jednorázových ústenek.

Průběžné hlášení: naše kolegyně Mozaiky a Pramínku už ušily 139 roušek!

21.3.2020 / Myslíte na nás a pomáháte nám – díky! Fraitingerovi pro nás ušili celkem 140 roušekPan farář z Horního sboru ČCE Pavel Freitinger je prý jen "pošťák" doma ušitých roušek...děkujeme děvčatům Freitingrovým za všech 48 kusů(!) roušek pro naše skvělé pečovatelky!...a Pavlovi za modlitby a přímluvy!
Včera večer kolem sedmé večer nám přivezli z obce Ratiboř a Kateřinice 200 litrů dezinfekce na ruce pro pracovníky a krabici ušitých roušek!!!! Děkujeme panu starostovi Žabčíkovi a Zubíčkovi a všem ochotným dobrovolným šičkám - JSTE JEDNIČKY!
A třetí dnešní poděkování patří učitelkám ze ZŠ Zádveřice, které ušily pro naši pečovatelskou a odlehčovací službu 30 roušek!!! Paní učitelky jsou po celou dobu, co není škola v provozu, ve škole a šijí zdarma roušky také pro Zlínskou nemocnici. DĚKUJEME!

Dobrovolnice Olga nám donesla mýdla, abychom měli dárek pro švadlenky 23.3.2020 / Dnešní příval dobrých zpráv nezačneme rouškami, ale mýdly... naše dobrovolnice Olga nás totiž překvapila, když donesla do Diakonie Vsetín krabici krásných a voňavých mýdel, s vysvětlením že při péči o dvě děti, které si vzala do péče, nestíhá jinak pomáhat – tak ať máme dárky pro ty, kteří pro nás šijí roušky. Moc nás to potěšilo a ode dneška rozdáváme našim švadlenkám jako poděkování po jednom kusu!

A teď k rouškám, které stále vítáme s otevřenou náručí - děkujeme firmě HAJDIK a.s. za úžasných 80 kusů a švadlenkám z Majáku Vsetín za 100 kusů!!! JSTE SKVĚLÍ/É!

Naše dobrovolnice z Dobročinného obchůdku vytáhla doma šicí stroj

Děkujeme také paní Čaníkové, naší dobrovolnici z Dobročinného obchůdku, která se místo prodávání vrhla na šití roušek. Napsala nám: "Vytáhly jsme doma starý šicí stroj a zjistily, že šije. Měl teda divný zvuk, tak ho manžel promazal a vyčistil. Nějaké nitě jsme našly. Překvapilo nás jak velká je jejich spotřeba. Každopádně 15 roušek máme!"
Za roušky děkujeme také paní Vymětalové z Ústí a paní Janě Lupačové ze Vsetína a hlásíme, že kolegyně z Mozaiky a Pramínku dodaly do našich domovů pro seniory už celkem 233 roušek!
Děkujeme!

25.3.2020 / NAŠI DNEŠNÍ HRDINOVÉ: Roušky ze Sodecia Safety & Interiors Leskovec - děkujemeSodecia Safety & Interiors Leskovec, Alcedo Vsetín, rodina Freitingerova, Hana Miková a Jana Zavřelová, paní Fendrychová, Kotrlová a Libuška Urbánková.  Všechny dodané roušky budou sloužit na našich domovech pro seniory! Děkujeme!
Kolegyně z Mozaiky a Pramínku dodaly už celkem 421 roušek!!!

Včera jsme dostali igelitku plnou dobrot od paní Sylvy Šťastné

26.3.2020 / Včera jsme dostali igelitku plnou dobrot od paní Sylvy Šťastné! Donesla na naše domovy Jabloňová a Vyhlídka 4 kila mraženého ovoce! – švestky, hrozny, borůvky i rakytník. A ještě kilo ořechů do buchet! Moc děkujeme a až to bude našimi domovy vonět, budeme vzpomínat na váš úžasný dar!

U kolegyně Jany Ščotkové, přidal tlapku k dílu úplně každý27.3.2020 / O „106“ (stošest) šily roušky taky kolegyně z domova Jabloňová a Vyhlídka. Šily v době, kdy ještě roušky nešly sehnat, a stihly jich ušít stovky! Moc moc moc děkujeme! Potlesk pro: Lenku Miklovou, Janu Ščotkovou, Soňu Václavíkovou a Moniku Křenkovou! A děkujeme také holkám z věžáku: Martě Doubravové a Magdaleně Husové!
Do dnešní plejády skvělých švadlenek „zvenčí“ (pro které zní také náš dnešní potlesk) patří: paní Markéta Kratinová z Ratiboře, Sylvie Žlebková, Leona Hekrlová a Ivana Žárská. Skvěle nás zásobují i obce a firmy.

Roušky nám daroval také Nadační fond Svět okenPoděkování za darované roušky posíláme obci Kateřinice, Nadačnímu fondu SVĚT OKEN, Dekor interiér a Nábytek Vaculík Lhota! A opravdu zvláštní poděkování chceme vyjádřit švadlenkám z Majáku Vsetín – to jste si s námi užily, co? Zde platí – „podáš prst a snědí celou ruku“… Na vysvětlenou: začalo to rouškami, kterých nám ušili stovky, dále zajistili téměř 100 m látky na roušky, plus další povlečení na šití roušek a nakonec pro nás našili přes 500 kusů šňůrek k rouškám - a jak švadlenky vědí, ty zdržují nejvíc…..!!! DĚKUJEME! V neposlední řadě děkujeme také Zlínskému kraji, který nám dodal 1.916 jednorázových roušek a 150 respirátorů (které máme na horší časy).
Tak to je seznam!, a mohl by pokračovat, protože vaše podpora nás stále obklopuje….přijměte naše veliké poděkování! A vězte, že i my děláme všechno pro to, abychom vaše rodiče nebo babičky a dědečky ochránili a tuto náročnou dobu přečkali co nejlépe.

Dva tisíce pět set roušek! Máme všechno, co jsme potřebovali - děkujeme27.3.2020 / DVATISÍCEPĚTSET roušek! Máme všechno, co jsme potřebovali za rekordní dva týdny! OBROVSKÝ POTLESK všem švadlenkám a dobrým duším ze Vsetína a okolních obcí za jejich dary!
Roušky máme pro pečovatelky na našich domovech (pro obě 12 hodinové směny), pro všechny naše babičky a dědečky, pro pečovatelky Domácí péče a mobilního hospice Devětsil!
Tímto UKONČUJEME sběr roušek pro Diakonii Vsetín; pokud máte rozešito, poslední den výběru je v pondělí 30.3. na věžáku 8. patro.
Ale určitě ŠIJTE dál! Město Vsetín roušky stále vybírá a dobrovolníci je dopraví potřebným! Přinést je můžete kdykoliv, sběrný box je ve vestibulu MěÚ. Když bude zavřeno, stačí zazvonit na Městskou policii, ta vám otevře a vy můžete hodit roušky do nachystaného boxu. Využijte prosíme tuto možnost – potřebných je stále dost. Děkujeme!

Obklopeni vaší podporou jedeme s odhodláním do dalších dnů…