Vánoční Krabice od bot potěšila na Vsetínsku 470 dětí!

5. ledna 2024

Ve 13. ročníku Krabice od bot dárci věnovali 54 501 dárků pro děti a rodiny v nouzi na 264 sběrných místech. Jedním ze sběrných míst byla i Diakonie Vsetín, kde jsme vybrali úžasných 470 krabic.

Vánoční Krabice od bot potěšila na Vsetínsku 470 dětí!
5. ledna 2024 - Vánoční Krabice od bot potěšila na Vsetínsku 470 dětí!

Děti darují dětemDěkujeme všem dárcům, kteří se zaregistrovali a poté donesli dárky dětem všech věkových kategorií, ale i maminkám, tatínkům nebo oběma rodičům. Na sběrné místo v modrém věžáku na Smetanově ulici si našli cestu jednotlivci ze Vsetína a jeho okolí, například z Valašské Polanky, Valašského Meziříčí, Valašských Klobouk, Štítné nad Vláří, Horního Lidče, Lidečka, Ústí, Lužné... Do sbírky dárků se zapojily kluby maminek i okolní obce, a také letos – už podruhé - přivezli vánoční krabice lidé až z Daskabát!

Když byly všechny krabice vybrány, bylo na čase je předat těm, pro které byly určeny – dětem v nouzi. Dárky pro děti převzaly Azylové domy pro matky s dětmi, azylové domy pro muže: Vsetín, Uherský Brod, Dětské Domovy ve Zlíně, Vizovicích a Smolině, Nízkoprahová zařízení a dětské kluby ve Vsetíně, Centra pro rodiny s dětmi ve Vsetíně a Rožnově pod Radhoštěm a v neposlední řadě i pracovníci OSPOD a terénní práce na Vsetíně.

Všem velice děkujeme za zapojení a těšíme se na spolupráci v roce 2024.