Openair DOREMI potěšilo zpěvem, bubnováním i tancem

Mezi nejoblíbenější akci našich dětí z klubu RUBIKON patří soutěž ve zpěvu DOREMI. Také letos se těšila velkému zájmu – ze strany soutěžících dětí i jejich rodičů, kteří přišli povzbuzovat.

Openair DOREMI potěšilo zpěvem, bubnováním i tancem

Zazpívat jednu romskou a jednu českou písničku – to byl úkol pro soutěžící Openair DOREMI, hudebně pěvecké akce, která proběhla poslední květnový den na našem hřišti na Poschle. Čtyřčlenná porota, ve které mj. zasedly i dvě uživatelky klubu, neměla vůbec lehký úkol. Vybrat nejlepší z jednotlivců nebo skupin, kteří na DOREMI zpívali, bylo opravdu těžké. Soutěžící totiž prošli už prvním klubovým DOREMI, kde si vše vyzkoušeli a opravili chyby a nedostatky.Zazpívat jednu romskou a jednu českou písničku – to byl úkol pro soutěžící Openair DOREMI

Atmosféru plnou očekávání a napětí "jak vše dopadne" trochu uvolnila dvě taneční vystoupení děvčat. O první se postaral dětský soubor Růžičky s romským tancem, které vede Gába Pačanová. Druhé představení v podobě baletního sóla předvedla malá Rebeka z klubu, která se baletu pravidelně věnuje ve svém volném čase.

Program DOREMI obohatilo také soutěžní bubenické vystoupení. Do něho se zapojili kluci pravidelně navštěvujcí bubenické dílny v rámci projektu Muzika nás baví! Pod dohledem Jirky Nedavašky (jejich zkušeného lektora na bubny) předvedli kluci, ve vymezeném časovém limitu, co umí. A bylo co posouchat!

Nakonec porota udělila první místo zpěváku Santimu Kandrovi, trojice zpěváků Kaira Kandrová, Filip Tulej a Samuel Kandra se umístila na druhém místě, třetí příčku obsadil Janko Tulej. Nejlepším bubeníkem se stal Dominik Tulej. Všem moc gratulujeme!Během DOREMI vystoupily Růžičky s romským tancem

Společně jsme prožili krásné odpoledne. Počasí nám přálo, zpěváci i bubeníci předvedli výborné výsledky a přišla také hromada diváků, kteří neváhali soutěžící povzbudit a zatleskat jim. Těší nás pozorovat výsledky dlouhodobého úsilí dětí, kteří po boku zkušených lektorů dělají ve zpěvu, tanci a bubnování velké posuny. Zároveň jim přejeme, aby na sobě dál pracovaly a zakoušely nové a nové úspěchy!

Projekt Muzika nás baví! je financován Zlínským krajem.

zk_logo