Zahradní slavnost přinesla seniorům krásný zážitek

19. 9. 2014

„I senioři mají své sny“ – tak zněl podtitul projektu, který nese název Plníme přání seniorům. I senioři z Domova Jabloňová měli svůj sen: uskutečnit Zahradní slavnost, na které by strávili příjemný čas se svými rodinami, blízkými a přáteli při pěkné muzice. Díky dárcům, kteří jejich přání v minulých měsících finančně podpořili, se slavnost uskutečnila!

Dnem „D“ se stala středa 17. září. Zahradu Domova Jabloňová zaplnilo na osm desítek přítomných - kromě „domácích“ seniorů a jejich rodin i přátel, nechyběli sousedé z okolí Domova či senioři z dalších seniorských zařízení ze Vsetína. Nádherné počasí, vůně frgálů a pečícího se masa – to vše bylo příjemnou kulisou pro pěknou muziku, o kterou se výborně postarala dechová hudba Polančanka. Ta nejprve publikum rozezpívala a nakonec i mnohé roztančila. „Dobrá živá hudba, kterou společně vnímáme, lidi spojuje a prohlubuje vztahy – těší mne, že se to dnes podařilo“, zhodnotil Dan Žárský, ředitel Diakonie Vsetín. A nebyl sám. Ohlasy příchozích i seniorů byly opravdu nadšené: „bavili jsme se až do konce, ani se nám nechce domů“, „takto jsem si už dlouho nezatancovala“ nebo „dnes se mi splnilo velké přání“ – tyto a další komentáře byly slyšet v závěru akce, která byla pro svůj úspěch o půl hodiny prodloužena.

Soustředěná pozornost seniorů až do konce, jejich rozzářené obličeje a úsměvy na tvářích všech přítomných – to je pro nás opravdová odměna! Věřím, že se Zahradní slavnost stane každoroční, pravidelnou akcí, na které se opět sejdeme a prožijeme něco neopakovatelného“, uvedla Pavlína Novotná, vedoucí Domova Jabloňová.

O programu Plníme přání seniorům:

Program Plníme přání seniorům je projekt společnosti Sodexo, která ve spolupráci s Diakonií ČCE a Asociací poskytovatelů sociálních služeb podporuje aktivní stáří a naplňuje tužby a sny seniorů. V roce 2013 se do programu se svým přáním přihlásilo celkem 327 seniorů a zařízení pro seniory, splněno bylo 37 přání za téměř 900 tis Kč. V letošním roce organizátoři dostali 413 přání a mohou tak splnit všech 40 vybraných v celkové hodnotě přes 1 mil Kč.

Video z akce zde