Vsetínský Domov Jabloňová byl vyhlášen Senior centrem roku!

22. 5. 2013

V úterý 21. 5. 2013 byly prostory Emauzského kláštera v Praze zaplněny téměř dvěma stovkami hostů, kteří přišli na vyhlášení Senior centra roku 2012. Mezi deseti nominovanými domovy se zvláštním režimem byl i Domov Jabloňová provozovaný Diakonií Vsetín, který si z akce odnesl nejvyšší ocenění!

Slavnostní vyhlášení ankety moderovala herečka Kateřina Brožová, která se stala patronkou soutěže. K problematice stáří má jasný postoj: Jako bychom vytěsňovali myšlenku, že každý z nás jednou bude starý. Velmi bych si přála, aby každý člověk v seniorském věku mohl žít důstojný a spokojený život. Proto považuji za důležité obracet k tomuto tématu veřejnou pozornost.“ Dále byli na akci přítomni Mgr. Jan Dobeš - náměstek pro sociální začleňování a rovné příležitosti  MPSV ČR, paní Lenka Kopecká - spoluzakladatelka a předsedkyně správní rady Nadačního fondu Veselý senior, Ing. Jiří Horecký - prezident Asociace Poskytovatelů Sociálních Služeb, paní Tereza Kostková - herečka, která je patronkou Nadačního Fondu veselý Senior i zástupci dárcovských firem.

Soutěžit mohla zařízení ve čtyřech kategoriích - Domovy pro seniory, Domovy se zvláštním režimem, Denní stacionáře a Týdenní stacionáře. Mezi kritérii, kterým bylo pro přihlášené nutno dostát, patřila například možnost volného pohybu uživatelů po zařízení a okolí, zajištění bezbariérového přístupu, většina jedno – dvoulůžkových pokojů a jejich vzájemná neprůchodnost či malé množství stížností“ – přibližuje podmínky soutěže sociální pracovnice Domova Jabloňová Eva Juřičková. „Nadace Veselý senior trvala i na hodnocení rodinného příslušníka nebo uživatele samotného. A právě kladné hodnocení ze strany rodiny našeho uživatele podpořilo vítězství Domova Jabloňová – doplňuje Eva Juřičková.

Jako první cenu jsme získali pro uživatele mechanický vozík od firmy Meyra, za což jsme moc vděční. Nicméně už samotné ocenění je pro nás velkým povzbuzením. Všechny naše snahy směřují k prosazení takových životních podmínek na domovech, aby stáří bylo přes všechny jeho strasti, co nejdůstojnější a v intencích nadačního názvu také co nejveselejší“ – shrnuje ředitel Diakonie Vsetín ing. Dan Žárský.

Mediální partneři :

Spřízněné webové stránky:  www.lidemezilidmi.czwww.penzista.netwww.fos.czwww.kudyznudy.czwww.dobramedia.cz ;

www.budupomahat.czwww.helpnet.cz ; http://auto-gril.cz/auto-ktere-pomaha/

NAZEV WEBU