Diakonie Vsetín

Modrá prostírkaprávě probíháVyvolávací cena: 300 Kč

SeniorSTAR 2013

25. 4. 2013

Titul SeniorSTAR putoval do Kroměříže. Ve čtvrtek 25. dubna proběhla v Domě kultury Vsetín ojedinělá akce pro seniory - nazvaná SeniorSTAR. Celkem 13 seniorů nad 60 let, kteří reprezentovali ve Vsetíně svoje město či obec, předvedlo svůj pěvecký talent před odbornou porotou i diváky. Patronát nad akcí převzala cimbalistka Zuzana Lapčíková, která se ujala i hodnocení zpěváků a sama během programu vystoupila.

Úderem patnácté hodiny zaplnily sál Domu kultury ve Vsetíně melodie známých lidových písniček. Soutěžící ze čtyř krajů České republiky totiž přijeli zazpívat porotě a publiku svoji nejoblíbenější písničku. “Sálem však nevládlo převážně soutěžní napětí, spíše radost nad společným setkáním u zpěvu - ať už s doprovodem cimbálovky Muzyga Harafica či vlastní harmonikou”, přibližuje atmosféru Marta Vodáková z Diakonie Vsetín, jež soutěž organizovala, letos již počtvrté.

K vydařeným výkonům soutěžících přibylo v přestávce i hudební a pěvecké vystoupení patronky soutěže Zuzany Lapčíkové, či figurální tance dětí z Malé Jasénky. Než odborná porota vydala svůj verdikt o pořadí prvních tří oceněných, fanoušci z Dražovic a Kroměříže rozezpívali spolu s cimbálovkou celý sál. Závěr akce patřil předávání cen. Cenu diváků získal pan Vladimír Hejtmanský reprezentující město Králíky z Pardubického kraje. Ten do Vsetína cestoval spolu s dalšími 17 fanoušky skoro tři hodiny. Jeho výkon hodnotila vysoko i odborná porota, která mu udělila 2. místo. Na 3. místě se umístila paní Libuše Harvánková z obce Luběnice z kraje olomouckého, kterou do soutěže přihlásil její manžel a která přiznávala: “Musela jsem zpočátku překonávat velkou trému”. 1. místo v soutěži vybojoval pan Tomislav Kolařík, který se při zpěvu sám doprovázel na akordeon, reprezentant města Kroměříž z kraje zlínského. Ocenění se však dostalo všem, kdo zde vystoupili a to od patronky soutěže, dalších členů poroty i publika.

O vydařené akci svědčí fakt, že přítomná radní Zlínského kraje paní Taťána Nersesjan vyjádřila svou vizi soutěže pro příští rok - a to v podpoře Zlínského kraje pro rozšíření soutěže do všech krajů České republiky. Diakonie Vsetín má kladný ohlas na soutěž i za hranicemi naší země: “Konkrétně ze Švýcarska máme zprávy, že zde zvažují pořádání soutěže SeniorSTAR ”, doplňuje Dan Žárský, ředitel Diakonie Vsetín.

Mediální výstupy ze soutěže SeniorSTAR 2013:

Partneři akce:

COOP Jednota, Zahradní centrum Potůčky, Dekor interiér Lenka Maczková

Akce realizována za finanční podpory Ministerstva kultury ČR a Zlínského kraje.