Diakonie Vsetín – 10 let s vámi

6. 1. 2014

Diakonie Vsetín slaví v tomto roce své 10. narozeniny! Pojďte s námi nahlédnout do počátků její práce, do současnosti i do výzev budoucnosti - to vše očima jejího ředitele Dana Žárského.

„Tady mě štípla sova“ sdělovalo mi děvčátko z pavlačového domu a přitom mi ukazovalo pupínek na tváři. Opáčil jsem, „Nebyla to spíš vosa?“, dítě si však trvalo na svém. Tato příhoda se mi vybavila jako první, když se v mysli vracím k počátkům rozběhu služeb Diakonie Vsetín před 10 lety. První sociální služba, první pronajatý prostor, první pracovnice na část úvazku, první podpora potřebných, první mobilní telefon, první počítač, první chyby, první úspěchy, práce do pozdních nočních hodin a o sobotách, první projekt, první evropský projekt, první velký investiční projekt, první ředitel Jenda David, přibývající spolupracovnice a spolupracovníci, rozběh dalších sociálních služeb, první domov pro seniory…

V počátcích každý děláme všechno. Postupně se profesionalizujeme. Před očima máme naše motto "Jedni druhých břemena neste“, když se učíme, aby v centru našeho zájmu byl konkrétní člověk se svými specifickými potřebami. Učíme se od zkušenějších, jak kolegů z rodiny středisek Diakonie, tak z mnoha dalších neziskovek. Navazujeme funkční partnerství nejen na Vsetíně, ale také mimo hranice České republiky, zvláště rozvinutá je spolupráce s Diakonií ve Švýcarsku. A tak po deseti letech poskytujeme 7 služeb – pět pro seniory a dvě pro sociálně vyloučené; zaměstnáváme šedesát stálých zaměstnanců, realizujeme téměř 26 milionový rozpočet, poskytujeme podporu více než 300 uživatelům ročně a připravujeme rekonstrukci domova pro seniory za 37 mil. korun; a současně připravujeme rekonstrukci další budovy pro stejný účel… Plánů máme více, ale především chceme zúročit získané a ověřené zkušenosti také v dalších místech, kde je to aktuálně nejvíce potřeba.

A co vyhlížíme? Jako organizace, čerpající z duchovních křesťanských kořenů, vyhlížíme k stále více se prosazující dennodenní praxi lásky neošemetné.

U příležitosti 10. výročí založení Diakonie Vsetín  Dan Žárský, ředitel

Více z historie Diakonie Vsetín na tomto odkazu.

301489_173082486104551_1201789774_n CEPS_logo_2008    Logo OPZ barevné

logo HANAK color                    index-logo

indet      kasko      Kopie - logo Zubíček výroba loveckých potřeb        rozvadzace-vsetin2        remak_logo      KOMA_logo              LOGO_STIN

Mediální partneři :

Spřízněné webové stránky:  www.lidemezilidmi.czwww.penzista.netwww.fos.czwww.kudyznudy.czwww.dobramedia.cz ;

www.budupomahat.czwww.helpnet.cz ; http://auto-gril.cz/auto-ktere-pomaha/

NAZEV WEBU