Chystáme Zahradní slavnost pro seniory z Domova Jabloňová

30. 7. 2014

„I senioři mají své sny“ – tak zněl podtitul projektu, který nese jméno Plníme přání seniorům. I senioři z Domova Jabloňová měli svůj sen – a ten se díky dárcům uskuteční!

„I senioři mají své sny“ – tak zněl podtitul projektu, který nese jméno „Plníme přání seniorům“. I senioři z Domova Jabloňová měli svůj sen: uskutečnit zahradní slavnost, na které by strávili příjemný čas se svými rodinami, blízkými a přáteli. Díky dárcům, kteří jejich přání v minulých měsících finančně podpořili, se slavnost uskuteční!

42.700 Kč – takovou částku bylo potřeba získat na realizaci Zahradní slavnosti, kterou si přejí senioři z Domova Jabloňová. A právě projekt Plníme přání seniorům jim dal příležitost – zaslali své přání do projektu a čekali, zda se sejde dostatek financí. Dárci si mohli vybrat ze čtyřicítky uveřejněných přání a přispět na projekt, který je nejvíce zaujal. Ihned po jejich „příhozu“ byla tato částka zdvojnásobena společností Sodexo, která sbírku organizovala. Radujeme se z toho, že si lidé našli cestu i k přání seniorů z Domova Jabloňová a podpořili ho. Podařilo se tak vybrat všechny potřebné finance!

„Pro seniory, kteří žijí v Domově Jabloňová, je nejdůležitější jejich rodina, jejich blízcí a přátelé.  Věříme, že se připravovaná zahradní slavnost stane setkáním, které se na dlouho vtiskne do srdcí seniorů i všech příchozích“, říká Pavlína Novotná, vedoucí Domova Jabloňová. „Na slavnost pozveme nejen seniory z našich dalších služeb, ale také jejich přátele, rodiny, sousedy z okolí Domova“, dodává. Slavnost se připravuje na středu 17. září 2014. O hlavní část programu se postará dechová hudba Polančanka, nebude chybět čas si společně popovídat, občerstvit se nebo si prohlédnout prostory Domova Jabloňová a Denního stacionáře pro seniory, který sídlí ve stejné budově.

Díky vybrané částce dovybaví Diakonie Vsetín zahradní mobiliář Domova Jabloňová o 30 stabilních venkovních židlí, zahradní Party stan, 3 zahradní stolky a zahradní gril. Tento zakoupený zahradní nábytek umožní slavnost opakovat i v dalších letech. Od jara do podzimu půjde využívat i k mnoha dalším příležitostem a setkáním: „Naším velkým přáním je, aby se i široká veřejnost naučila zahradu Domova Jabloňová využívat a naši senioři tak byli často ve společnosti dalších lidí“, doplňuje Pavlína Novotná.

Děkujeme Vám všem, kdo jste přispěli!

Více o programu Plníme přání seniorům:

Program Plníme přání seniorům je projekt společnosti Sodexo, která ve spolupráci s Diakonií ČCE a Asociací poskytovatelů sociálních služeb podporuje aktivní stáří a naplňuje tužby a sny seniorů. V roce 2013 se do programu se svým přáním přihlásilo celkem 327 seniorů a zařízení pro seniory, splněno bylo 37 přání za téměř 900 tis Kč. V letošním roce organizátoři dostali 413 přání a mohou tak splnit všech 40 vybraných v celkové hodnotě přes 1 mil Kč!

Mediální partneři :

Spřízněné webové stránky:  www.lidemezilidmi.czwww.penzista.netwww.fos.czwww.kudyznudy.czwww.dobramedia.cz ;

www.budupomahat.czwww.helpnet.cz ; http://auto-gril.cz/auto-ktere-pomaha/

NAZEV WEBU