Dobrovolnická pomoc

597f6d582100001800fc9739 (2)Srdečně vítáme v našich řadách každého nad 15 let, kdo chce společně s námi měnit svět k lepšímu; ve svém volném čase a bez nároku na odměnu. Díky energii, znalostem a nápadům našich dobrovolníků je možné nabízet smysluplné trávení času seniorům i dětem nebo se věnovat jiné užitečné činnosti v našich zařízeních.

Co vám dobrovolnictví přinese?

• zažijete radost z lidské pomoci, nová přátelství i zkušenosti
  • můžete se seberealizovat
  • obdržíte potvrzení o výkonu dobrovolnické činnosti
  • získáte praxi pro své budoucí zaměstnání
  • sami si vyberete, v jaké službě a jakým způsobem chcete pomáhat

Přijďte mezi nás. Nepotřebujete nic než dobré srdce a úmysly. Stačí se ozvat koordinátorce dobrovolníků Karle Martinkové.

Kde a jak se mohu dobrovolnicky zapojit?

Denní stacionář ZAHRADA

Denní stacionář

Zde se staráme o seniory s poruchami paměti. Přes den jsou s námi a  odpoledne je dovezeme zpět domů.

Jak mohu pomoci?

Staň se společníkem při procházkách, výletech, při pobytu na zahradě a při sportovních aktivitách. Pomoz nám se zpěvem nebo při doprovodu na hudební nástroj, při tanečních aktivitách a výtvarných činnostech. Chceš si prohlédnout stacionář, seznámit se s pracovnicemi stacionáře a nabídnout své dovednosti? Stačí se ozvat koordinátorce dobrovolníků Karle Martinkové.

Domov Harmonie - domov pro seniory

Domov HarmonieV domově Harmonie pečujeme o seniory, kteří potřebují celodenní péči.

Jak mohu pomoci?

Přijď si se seniorem popovídat, zahrát stolní hru nebo vyjeďte na procházku. Pomoz s přípravou kulturní akce, s rukodělnou činností, s péčí o zahradu nebo se zútulněním domova. Chceš si prohlédnout domov, seznámit se s pracovnicemi domova Harmonie a nabídnout své dovednosti? Stačí se ozvat koordinátorce dobrovolníků Karle Martinkové.

Domov Jabloňová - domov se zvláštním režimem

Domov JabloňováV domově Jabloňová se staráme o seniory, kteří trpí Alzheimereovou chorobou nebo jinými poruchami paměti.

Jak mohu pomoci?

Přijď si popovídat, předčítat z knihy. Pomoz při výtvarných aktivitách, zapoj se při zpívání nebo při hudebním doprovodu. Pomoz s přípravou kulturních akcí v domově, s péčí o naše zvířata, zahradu a květiny. Chceš si prohlédnout domov, seznámit se s pracovnicemi domova Jabloňová a nabídnout své dovednosti? Stačí se ozvat koordinátorce dobrovolníků Karle Martinkové.

Mozaika - sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

MozikaPomáháme rodinám s dětmi, které jsou dlouhodobě v sociálně tíživé situaci.

Jak mohu pomoci?

Pomoz s doučováním dětí nebo s přípravou a organizací akcí pro děti - s Dětským dnem, DOREMI, s výlety. Chceš se dozvědět víc, seznámit se s pracovnicemi Mozaiky a nabídnout své dovednosti? Stačí se ozvat koordinátorce dobrovolníků Karle Martinkové.

Rubikon - nízkoprahové zařízení pro děti a mládež

Rubikon 1V klubu pomáháme klukům a holkám od 6 - 12 let s jejich problémy a připravujeme pro ně různé programy.

Jak mohu pomoci?

Pomoz dětem s přípravou do školy. Staň se pomocníkem při společných rukodělných činnostech jako je keramika, malování a tvoření. Pomoz nám při přípravě sportovních a hudebních akcí. Chceš si prohlédnout klub, seznámit s pracovnicemi Rubikonu a nabídnout své dovednosti? Stačí se ozvat koordinátorce dobrovolníků Karle Martinkové.

Jednorázové akce Diakonie Vsetín

Malování na obličej mají malé berušky moc rády Během roku pořádáme řadu akcí pro veřejnost - ples, výstavu výrobků našich klientů, sbírku šatstva, Broučky, dobročinnou aukci.

Jak mohu pomoci?

Staň se na chvíli: hosteskou, fotografem, stěhovákem, zvukařem, šatnářkou, aranžérem, pořadatelem. Nebo nám pomoz v kanceláři s balením dopisů a s rozesílkou pozvánek. Chceš se dozvědět bližší informace k jednotlivým akcím nebo se zapojit do pomoci v kanceláři? Stačí se ozvat koordinátorce dobrovolníků Karle Martinkové.

Dobročinný obchůdek Diakonie Vsetín

Diak obchudek banner webV dobročinném obchůdku prodáváme oblečení, knihy, bižuterii, sklo - vše, co nám lidé ze Vsetína a okolí do obchůdku přinesou.

Jak mohu pomoci?

Pomož nám při prodeji, přebírání, třízení a doplňování zboží.

Máš chuť pomoci právě tímto způsobem? Stačí se ozvat koordinátorce dobrovolníků Karle Martinkové.